DATA DRIVEN WERKEN MET POWER BI

Verwerk uw data-goudmijn tot gouden business inzichten met Power BI

Komende trainingen :

26/09/2023
Antwerpen

DATA DRIVEN WERKEN MET POWER BI

Het verzamelen, verrijken, berekenen, interpreteren en presenteren van data cross-over in begrijpelijke inzichten is een steeds belangrijker onderdeel in de strategische besluitvorming binnen uw organisatie. Niet alleen de directie heeft behoefte aan efficiënte en overzichtelijke inzichten, ook afdelingen willen op hun niveau en behoefte automatisch gegenereerde inzichten. Power BI is hét eco systeem om te dienen als “inzichten”-generator. Wilt u uw organisatie data driven maken, dan is dit de training om de benodigde kennis te verkrijgen.

U leert werken met Power BI, waarbij u een model bouwt vanaf ruwe data tot visualisaties. U leert hoe u de gemaakte modellen bijhoudt, automatisch ververst en hoe u de gebruikers van het model moet aansturen.

Voor deze tweedaagse opleiding werken we samen met Henk Vlootman, MVP (Microsoft Most Valuable Professional), senior Power Platform, Power BI & Excel business consultant. Meer info onder 'Trainers'.

 • Programma
 • Doelgroep
 • Trainers
 • Praktisch

Deze (intensieve) training gaat diep in op de invloed van data en de daarmee gepaard gaande veranderingen binnen organisaties.

Om betrouwbare data-analyses te maken, is begrip van de verschillende informatiebronnen en de relaties daartussen van essentieel belang. Door inzicht te verkrijgen in de (opbouw van de) data tussen de diverse data bronnen, geeft u beter sturing aan de ontwikkeling van nieuwe business inzichten. Daarmee verschuift de besluitvorming van de klassieke, retrospectieve rapportages naar toekomstgerichte inzicht-genererende dashboards.

De hands-on ervaring die u in deze training opdoet is een bewezen manier om inzicht in de werking van Power BI te krijgen.

Naast hands-on werken is ook een deel van de training gericht op de impact van data driven werken binnen de organisatie en de valkuilen daar binnen.

 

Het theoretische kader:

 • Het vijflagen Business Intelligence model: de kapstok om BI te kaderen.
 • Inleiding van data analyse. Waaruit bestaat data en hoe geeft u vorm aan de beschikbaarheid van data binnen uw organisatie? Hoe vindt u de balans tussen beveiliging van uw data versus de beschikbaarheid van data voor dashboards.
 • Wat u moet doen om van data-analyse tot een functioneel dashboard te komen.
 • De rol van de stakeholders in uw dashboard.
 • Het belang van een inhoudelijke visie over (het gebruik van) data in uw organisatie.
 • Hoe gaat u om met data vervuiling?
 • De (permanente) data analyse cyclus.
 • Controlemetingen om automatisch processen automatisch te laten controleren.
 • De kern van visualiseren: hoe u in plaats van traditionele overzichten werkt met storytelling.

Hands-on onderdelen:

 • Over gouden regels in werken met Power BI en Excel
 • Data binnenhalen: connectoren voor persoonlijke-, organisatorische- en externe databronnen en hoe deze werken
 • Data verrijking: ETL (Extract, Transform, Load) in de praktijk.
 • Data analyse van financiële en externe gegevens.
 • Relaties tussen tabellen: de kracht van Power BI toepassen.
 • De Context van DAX berekeningen: de basis om een super user in Power BI te worden
 • De basis van presenteren in Power BI
 • Een demo van PowerBI.com: volledig onafhankelijk en automatisch werkende dashboards in de cloud

Uw vragen zijn voor u en daarmee ons van groot belang. In het programma is ruimte voor vragen en discussie ingebouwd. We geven graag antwoord op al uw vragen.

U leert de theorie en de vaardigheden die nodig zijn om in de praktijk zelfstandig met data in Power BI  aan de slag te gaan. Beide dagen wordt gewerkt met Power BI desktop.

U dient zelf zorg te dragen voor een computer / laptop, waarop (bij voorkeur de laatste versie van) Power BI desktop is geïnstalleerd. Power BI desktop is gratis te downloaden in de Microsoft store of op de Microsoft website. Voor Power BI desktop is een computer met Microsoft OS noodzakelijk!

De training 'Data driven werken met Power BI' is ontwikkeld voor iedereen, die professioneel met data werkt of wil gaan werken.

Henk Vlootman is een senior Power Platform, Power BI & Excel business consultant, spreker, schrijver en trainer. Sinds 2013 ontvangt Henk jaarlijks de Microsoft Most Valuable Professional (MVP) in de categorie Data Platform.

Sinds 1992 werkt Henk in het bedrijfsleven met Microsoft-technologieën. Als adviseur, mentor en trainer heeft Henk ruime ervaring in het bouwen van bruggen naar moderne data-gedreven bedrijfsstructuren.

Daarnaast is Henk (mede) auteur van zes boeken. Henk schreef ook een hoofdstuk in het boek “Insights, a Microsoft MVP guide to the best parts of Excel” (Holy Macro! Books, 2020,). Het nieuwste boek waarvan hij coauteur is, heet “Extreme DAX” (Pack publishing, 2022).

alt=
Henk Vlootman

Data en uren

Deze opleiding bestaat uit 2 dagen: 26/09/2023 en 28/09/2023. De opleidingsdagen gaan telkens door van 9u tot 17u.

 Waar

De opleiding gaat door in het Van der Valk Business Center, Joe Englishstraat 54, 2140 Antwerpen.

Praktisch

Koffie, thee, water, versnaperingen en lunchbuffet zijn inbegrepen in de prijs. We voorzien ook het nodige ondersteunende lesmateriaal.

Je zorgt zelf voor een computer / laptop, waarop (bij voorkeur de laatste versie van) Power BI desktop is geïnstalleerd. Power BI desktop is gratis te downloaden in de Microsoft store of op de Microsoft website. Voor Power BI desktop is een computer met Microsoft OS noodzakelijk!

Prijs

De investering voor deze tweedaagse opleiding bedraagt bedraagt 1.499 euro. Prijzen zijn exclusief 21% BTW. 

Geniet van een early-bird tarief van 1.350 euro, excl. BTW. bij inschrijving uiterlijk op 01/07/2023. 

Schrijf je met meer dan 1 persoon van hetzelfde bedrijf in? Dan geniet je van 5% korting op de totaalprijs.

 

Opleidingsprogramma op maat

Een opleidingsprogramma op maat kan opgestart worden wanneer je wil, zowel in de vorm van opleidingen op maat voor een team of concreet traject op maat.

Succesvolle oplossingen voor fijne klanten

Ontdek enkele projecten die we uitvoerden bij onze klanten.
 • Op een leuke interactieve manier werden er tips & tricks gedeeld om efficiënter outlook te beheren. Zeker een aanrader!

  Anneleen Rochtus, HR Business Partner Dentius
 • De docent beheerst de materie zeer goed, is veelzijdig en kan perfect lesgeven aan een breed publiek. Hij bouwt zijn lessen goed op, is goed voorbereid, stipt en betrouwbaar. Het tempo in zijn lessen zijn voor iedereen te volgen.

  Joris Bertels, Learning & Development Manager bij B&R Bouwgroep

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Vai onze nieuwsbrief informeren we je over nieuwe opleidingsthema's en over onze gratis webinars. 

Contact

info@trainingnetwork.be
03/666.44.65

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief
Podcasts