Digital agility op de werkvloer: hoe pak je het aan?

Digital agility op de werkvloer: hoe pak je het aan?

Digitaal is het nieuwe normaal en dat is op de werkvloer niet anders. Zo kan het gebruik van digitale tools (of digital agility) een grote meerwaarde betekenen voor jouw organisatie of bedrijf. Maar hoe kun je de digitale transformatie succesvol realiseren? Hoe haal je het maximum uit de digitale tools? En hoe trek je iedereen mee in het digitale bad?

Van app tot Zoom

Van Zoom sessies en een online werkplatform tot gebruiksvriendelijke apps, een upgrade naar Microsoft365 en de implementatie van een SAP- of ERP-systeem: de digitale verandering is voor heel wat bedrijven een uitdagend project. 

Dat de overstap niet van vandaag op morgen wordt doorgevoerd is een feit. In heel wat gevallen is het een tijdsintensief proces dat alleen kan werken als iedereen mee is met het digitale verhaal én als de juiste skills voor de juiste tools goed getraind worden. Ook de communicatie hierrond is erg belangrijk: door je mensen intensief te betrekken bij de overstap en helder te communiceren waarom een bepaalde tool nu zo efficiënt is, maak je je team al op voorhand warm voor de grote digitale sprong.

Nieuwe normaal = nieuwe manier van werken

Vaak is de eerste stap het bedenken van een nieuwe manier van werken. Hiervoor moeten je medewerkers soms bepaalde processen en procedures loslaten en hun digitale mindset aanscherpen. Ook moeten nieuwe vaardigheden en technieken aangeleerd of verfijnd worden, zodat je als bedrijf alle voordelen uit de digitale tools kan halen.

Change management

Ondanks de aanwezige digitale basiskennis bij heel wat werknemers raden we je toch aan om een intensief traject te voorzien voor je personeel. Door slim te investeren in change management, duidelijke guidelines en softwaretrainingen op maat van je bedrijf, kun je een efficiënte digital agility creëren op de werkvloer waarbij iedereen aan hetzelfde digitale zeel trekt. Hierbij kunnen we je helpen.

Digitaal actieplan ✅

Training Network heeft heel wat ervaring en expertise bij het begeleiden, trainen en coachen van ondernemingen en hun medewerkers. Aan de hand van de digitale status van je bedrijf of organisatie en de skills bij jouw medewerkers stellen we een digitaal actieplan op. Of het nu een groepssessie, individuele opleiding of one-to-one coaching is: onze opleidingen zorgen ervoor dat jij en jouw team de juiste tools zo optimaal en efficiënt mogelijk zal kunnen gebruiken. Zo ben je als bedrijf of organisatie helemaal future proof en klaar voor de digitale toekomst!

Klaar voor de digitale sprong? Bekijk hier ons aanbod!

 

  • Op een leuke interactieve manier werden er tips & tricks gedeeld om efficiënter outlook te beheren. Zeker een aanrader!

    Anneleen Rochtus, HR Business Partner Dentius
  • De docent beheerst de materie zeer goed, is veelzijdig en kan perfect lesgeven aan een breed publiek. Hij bouwt zijn lessen goed op, is goed voorbereid, stipt en betrouwbaar. Het tempo in zijn lessen zijn voor iedereen te volgen.

    Joris Bertels, Learning & Development Manager bij B&R Bouwgroep

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Vai onze nieuwsbrief informeren we je over nieuwe opleidingsthema's en over onze gratis webinars. 

Contact

info@trainingnetwork.be
03/666.44.65

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief
Podcasts